Groepenkast uitbreiden

Wilt u de groepenkast uitbreiden voor het plaatsen van een laadpaal voor uw elektrische auto, het koken voor inductie of een uitbreiding voor buitenverlichting?

Bel voor telefonische afspraak of advies: 085 – 047 0437

Het uitbreiden van de meterkast

De groepenkast uitbreiden is soms nodig als u meer groepen in huis nodig heeft voor uw elektrische apparatuur. Als u bij de afwezigheid van voldoende groepen elektrische apparaten tegelijkertijd gaat gebruiken, dan kunnen zekeringen springen of uitslaan. Is dit ook bij u het geval? Laat dan de groepenkast uitbreiden door Uw Expert. U bent dan verzekerd dat uw groepenkast professioneel uitgebreid wordt en kunt u zonder zorgen de stekker van uw apparatuur in het stopcontact steken.

Is het soort groepenkast van belang?

Het is zeker van belang welk soort groepenkast u heeft en ook het merk groepenkast speelt een belangrijke rol. Het soort groepenkast dat u heeft is belangrijk om de volgende redenen:

Het is van belang dat gebruikte onderdelen van hetzelfde merk zijn als uw groepenkast, zodat onderdelen ook goed werken.
Ieder merk hanteert voor haar onderdelen verschillende prijzen.

Waarom is groepenkast uitbreiden zo belangrijk?

Een groepenkast hoeft niet alleen heel handig te zijn voor u, soms kan het zelfs noodzakelijk zijn als u een zeer oude groepenkast heeft. Waarom is een groepenkast uitbreiden zo belangrijk?

U kunt diverse elektrische apparatuur tegelijkertijd gebruiken zonder dat de zekering springt.
In het ergste geval kan bij een te zware belasting van de groepenkast kortsluiting en brand ontstaan.
Bij oude en nooit aangepaste woningen is er de kans dat aardlekschakelaars ontbreken, dit kunt u tijdens het uitbreiden laten installeren.
Heeft u nog een klassieke stoppenkast? Laat dit dan vervangen door een moderne groepenkast.
Reserve groepen voor in de toekomst

Groepenkast uitbreiden

Wat zijn de kosten voor het uitbreiden van een groepenkast?

Uiteraard moet u rekening houden met het kostenplaatje bij het uitbreiden van de groepenkast. Maar met welke kosten moet u rekening houden?

Kosten van het gebruikte materiaal.
Het tarief van de de monteur.
Eventueel meerwerk.

Kosten van het gebruikte materiaal

De kosten van het materiaal dat gebuikt moet worden voor de uitbreiding verschilt per merk. Wij proberen van te voren een zo goed mogelijke inschatting van de kosten van het gebruikte materiaal te geven. Sommige onderdelen hoeven niet vervangen te worden. Voor andere onderdelen kan dit wel gelden, om uw groepenkast volgens de geldende normen uit te breiden. Uiteraard overleggen wij altijd met u.

Het tarief van de monteur

Bij de inventarisatie van de groepenkast kunnen wij ook een inschatting geven hoelang de werkzaamheden gaan duren en wat het totale tarief voor arbeidskosten globaal zal worden.

Eventueel meerwerk

In sommige gevallen kan er sprake zijn van meerwerk. Als dit het geval is, zullen wij u dit melden. U beslist dan of u het meerwerk wilt laten uitvoeren.

Mag ik zelf de groepenkast uitbreiden?

Het uitbreiden van een groepenkast en overigens alle elektriciteitswerken vergt expertise. Wanneer u geen kennis van zaken heeft, kan zelf de groepenkast uitbreiden gevaarlijk zijn en de kans is aanwezig dat de werken niet goed uitgevoerd worden. Schakelt u daarom een vakkundige monteur van Uw Expert in. Wij hebben verstand van zaken en breiden uw groepenkast volgens de geldende normen uit.

Heeft u vragen? Neem dan contact op.

085 – 047 0734