Kan ik Windows 11 installeren?

Kan ik Windows 11 installeren

Kan ik Windows 11 installeren?

We zijn inmiddels allemaal wel gewend geraakt aan Windows 10 en de meeste van ons zijn tevreden ermee. Maar we krijgen nu de kans om up te graden, want Windows 11 is inmiddels al uit! En het goede nieuws is dat een ieder het kan downloaden en ook nog gratis. Maar natuurlijk moet je aan enkele systeemvereisten voldoen voordat je het kunt downloaden. Laten we stap voor stap doornemen hoe je te werk kunt gaan.

Kan ik Windows 11 installeren?

Ja, je kunt Windows 11 installeren. Je kunt door middel van Microsoft’s update assistant de upgrade naar Windows 11 gelijk installeren. Het is geheel gratis, dus Windows 11 kopen hoeft helemaal niet!

 

Hoe installeer ik Windows 11?

Om Windows 11 te installeren moet je wel eerst checken of je de mogelijkheid hebt voor een upgrade. Een Windows 11 check is heel belangrijk. Dit doe je door op je pc de PC Health Check-app te downloaden om na te gaan of je pc Windows 11 gaat kunnen installeren.

Je hebt drie manieren waarop je Windows 11 kunt maken of installeren.

  1. Windows 11-installatie assistant

Deze is de beste manier om Windows 11 op je huidige pc te installeren.

Hiervoor ga je naar Download nu.

  1. Installation Media voor Windows 11 maken

Wil je Windows 11 op een nieuwe of gebruikte pc installeren of wil je het opnieuw installeren, dan kun je hiermee het hulpprogramma voor het maken van media downloaden om een opstartbare USB of dvd te maken.

  1. Windows 11-schijfkopiebestand (ISO) downloaden

Deze is voor gebruikers, die een opstartbaar installatiemedium (USB-stick, dvd) of een virtuele machine (ISO-bestand) willen maken om Windows 11 te installeren.

Het betreft een ISO met meerdere versies, die je productcode nodig heeft om de juiste versies te openen.

Ga na welke van de drie manieren voor jou de beste is.

Ben je bezig een upgrade van Windows 10 uit te voeren, dan geven wij het advies om te wachten totdat je van Windows Update het bericht krijgt dat de upgrade klaar is voor je pc.

Voordat je Windows 11 installeert, ga via de app Pc-statuscontrole na of je pc voldoet aan alle systeemvereisten voor Windows 11. Informeer ook naar de laatste informatie over de Windows release betreffende veel voorkomende problemen die op jouw pc van toepassing kunnen zijn.

 

Welke zijn de voorwaarden voor installatie Windows 11?

Je moet reeds over Windows 10 beschikken en indien dat zo is, is de update naar Windows 11 kosteloos. Je moet online de Home-versies kunnen downloaden, installeren en activeren. Je moet de beschikking hebben over een Microsoft-account als je jouw pc of tablet wil installeren of upgraden.

Windows 11 is dus gratis voor degenen die al Windows 10 in gebruik hebben. Gebruikers van een oudere versie hebben eerder de gelegenheid gehad om kosteloos te upgraden naar Windows 10.

Gebruikers van Windows 7 en Windows 8, die geen gebruik hebben gemaakt van de Windows 11 upgrade naar Windows 10, kunnen dit nog steeds via een kleine omweg doen.

 

Vijf belangrijke vernieuwingen Windows 11.

Behalve een nieuw uiterlijk, heeft Windows 11 ook vijf belangrijke vernieuwingen. Je kunt niet alleen Windows apps, maar ook Android apps via de Amazon App Store downloaden. Gamers hebben meer opties zoals een meer uitgebreid aanbod aan games en een verbeterde beeldkwaliteit alsook een nieuw scherm voor alle widgets.

Windows 11 is een WindowsT-besturingssysteem dat is ontwikkeld door Microsoft. De aankondiging was op 24 juni 2021 en de beschikbaarstelling was op 5 oktober 2021.

Microsoft streeft met de invoering van Windows 11 de bediening van een pc, tablet of laptop uniformer te maken. De aanraakbediening is hierbij degelijk aangepast. Een nieuwe veegbeweging met 1 tot 4 vingers, moet dezelfde zijn als met de muis voor een logische omschakeling.

Windows 11 biedt gemakkelijk te gebruiken hulpmiddelen om je scherm te verbeteren en je productiviteit te verhogen.

Heeft u vragen? Maak dan een afspraak!

Nieuwe ontwikkelingen

Belangrijke mededeling

Zakelijke klanten kunnen nu terecht op mijn nieuwe website:

 

www.prinsict.nl

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik u helpen?