Online backup maken van uw computer

Online Backup maken van uw computer

Heeft u wel eens van een online backup gehoord? Ik ga u er in dit artikel meer over vertellen. Wanneer uw computer stuk gaat moet er een computer reparatie gedaan worden. Dit betekent niet direct dat u al uw bestanden kwijt bent, het ligt er natuurlijk maar net aan wat er precies stuk is aan de computer. Als bijvoorbeeld het geheugen van de computer defect is, dan zijn de bestanden op de harde schijf intact gebleven. Is uw Windows gecrashed? Of blijkt na onderzoek dat de harde schijf stuk is? Dan zal u erg blij zijn met een online backup.

Wat is een backup

Misschien zal u nu denken “iedereen weet toch wat een backup is” maar ik ga u nu even uitleggen wat er precies onder een computer backup valt. Het is bijvoorbeeld niet zo dat er kopie van uw gehele Windows wordt gemaakt, alleen de bestanden worden gekopieerd. Denk aan foto’s, video’s en documenten. Een kopie van uw Windows installatie kan wel beschikbaar zijn, maar dit noemen ze een herstelpunt. Deze kan handmatig worden gemaakt via de instellingen binnen Windows, maar u kunt ook instellen deze herstelpunten automatisch worden aangemaakt. Vaak maakt Windows ook een herstelpunt wanneer er een belangrijke update gedaan moet worden. Maar er is ook speciale software beschikbaar die een backup van uw gehele Windows installatie kan maken. Dit noemen ze ook wel een image.

Kosten online backup

De kosten voor een online backup zijn afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die u opslaat. In onze webshop kunt u de verschillende opslag mogelijkheden bekijken. Ik raad u aan om altijd te kiezen voor genoeg opslag, zodat u altijd genoeg ruimte heeft voor de toekomst.

Waarom kiezen voor een online backup

U kunt er natuurlijk voor kiezen om al uw bestanden te kopiëren naar een lokale harde schijf, die u heeft gekocht in de winkel. Maar wanneer deze stuk gaat bent u ook alle bestanden kwijt. De bedrijven die u online opslag aanbieden maken een kopie van de bestanden die u online bewaard. Deze kopie wordt natuurlijk veilig, en zonder de privacy te schenden opgeslagen. Wanneer u kiest voor online opslag kunt u een aantal handelingen overslaan, u hoeft de bestanden alleen maar in de online map te plaatsen, en dus niet steeds harde schijven aan te sluiten op uw computer.

Een ander voordeel is dat de bestanden overal te bereiken zijn. Na een computer reparatie, of de aanschaf van een nieuwe computer, kunt u de bestanden gemakkelijk weer bereiken via een online backup.

Heeft u vragen? Maak dan een afspraak!

Nieuwe ontwikkelingen

Belangrijke mededeling

Zakelijke klanten kunnen nu terecht op mijn nieuwe website:

 

www.prinsict.nl

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik u helpen?